Šťava – Diana Elischerová

Šťava

Vo svojej práci, som sa pohrávala s nabitými momentmi. Taký ten zážitok, z ktorého je výrazná energia. Ako napríklad, výbuch, zmačknutie,

roztápanie, šteklenie, rozpínanie, šťava a to všetko sa s veľkým dôrazom deje vždy na niečom pre mňa výraznom, ľahko zapametateľnom, až efemérnom s ponúkajúcim množstvom ďaľších asociácií z ktorých si divák vyberie podľa svojho pocitu. Bez asociácií je to však len fyzikálny jav a aj to sa mi páči. Niečo, čo stráca svoj tvar, ale pritom sa stáva v mojom oku ešte príťažlivejším, alebo zaujímavejším, zostáva nachvíľu neopakovateľný, taká polcesta medzi abstraktnom a zobrazujúcim. 

Okamih plný emócii fungujúci na symbolickej, ako aj doslovnej paralele.  

Vzniká štava, kt. sa mení na maľbu a maľba, kt je šťavou.

Stekajúci a rozpučený pomaranč sa premieňa zo svojej klasickej guľatej formy do roztrieštených celkov, ktoré by sa dali nakrájať na solitéry v ktorých by si zahrala hlavnú úlohu šťava v abstraktne pôsobiacich kvapkách. 

Studená hustá zmrzlina v procese premeny hmoty, odsúdená na krátke bytie.

Šteklivé motýlie dotyky, efemérnosť bytia, vzájomná výmena krásy dotyku a štavy.

Zdieľať

Vyhľadajte meno študenta alebo názov práce

Šťava – Diana Elischerová

Šťava

Vo svojej práci, som sa pohrávala s nabitými momentmi. Taký ten zážitok, z ktorého je výrazná energia. Ako napríklad, výbuch, zmačknutie,

roztápanie, šteklenie, rozpínanie, šťava a to všetko sa s veľkým dôrazom deje vždy na niečom pre mňa výraznom, ľahko zapametateľnom, až efemérnom s ponúkajúcim množstvom ďaľších asociácií z ktorých si divák vyberie podľa svojho pocitu. Bez asociácií je to však len fyzikálny jav a aj to sa mi páči. Niečo, čo stráca svoj tvar, ale pritom sa stáva v mojom oku ešte príťažlivejším, alebo zaujímavejším, zostáva nachvíľu neopakovateľný, taká polcesta medzi abstraktnom a zobrazujúcim. 

Okamih plný emócii fungujúci na symbolickej, ako aj doslovnej paralele.  

Vzniká štava, kt. sa mení na maľbu a maľba, kt je šťavou.

Stekajúci a rozpučený pomaranč sa premieňa zo svojej klasickej guľatej formy do roztrieštených celkov, ktoré by sa dali nakrájať na solitéry v ktorých by si zahrala hlavnú úlohu šťava v abstraktne pôsobiacich kvapkách. 

Studená hustá zmrzlina v procese premeny hmoty, odsúdená na krátke bytie.

Šteklivé motýlie dotyky, efemérnosť bytia, vzájomná výmena krásy dotyku a štavy.

Zdieľať

Šťava – Diana Elischerová

Šťava

Vo svojej práci, som sa pohrávala s nabitými momentmi. Taký ten zážitok, z ktorého je výrazná energia. Ako napríklad, výbuch, zmačknutie,

roztápanie, šteklenie, rozpínanie, šťava a to všetko sa s veľkým dôrazom deje vždy na niečom pre mňa výraznom, ľahko zapametateľnom, až efemérnom s ponúkajúcim množstvom ďaľších asociácií z ktorých si divák vyberie podľa svojho pocitu. Bez asociácií je to však len fyzikálny jav a aj to sa mi páči. Niečo, čo stráca svoj tvar, ale pritom sa stáva v mojom oku ešte príťažlivejším, alebo zaujímavejším, zostáva nachvíľu neopakovateľný, taká polcesta medzi abstraktnom a zobrazujúcim. 

Okamih plný emócii fungujúci na symbolickej, ako aj doslovnej paralele.  

Vzniká štava, kt. sa mení na maľbu a maľba, kt je šťavou.

Stekajúci a rozpučený pomaranč sa premieňa zo svojej klasickej guľatej formy do roztrieštených celkov, ktoré by sa dali nakrájať na solitéry v ktorých by si zahrala hlavnú úlohu šťava v abstraktne pôsobiacich kvapkách. 

Studená hustá zmrzlina v procese premeny hmoty, odsúdená na krátke bytie.

Šteklivé motýlie dotyky, efemérnosť bytia, vzájomná výmena krásy dotyku a štavy.

Zdieľať
image_6487327 (1)-28124d0d

Diana Elischerová

dianaelischerova@gmail.com

0919288364

image_6487327 (1)-28124d0d

Diana Elischerová

dianaelischerova@gmail.com

0919288364

Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave

Katedra

Maliarstvo

Ateliér

4. ateliér

Ročník štúdia

1.

Stupeň štúdia

Mgr.

Vedúci pedagógovia

prof. Ivan Csudai, akad. mal.

Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave

Katedra

Maliarstvo

Ateliér

4. ateliér

Ročník štúdia

1.

Stupeň štúdia

Mgr.

Vedúci pedagógovia

prof. Ivan Csudai, akad. mal.

Sleduj nás na Instagrame!

Prihlasovanie prác na akýkoľvek Prieskum je stále otvorené!

Prihlás svoju prácu dodatočne na akýkoľvek Digitálny Prieskum.